torstai 18. heinäkuuta 2013

Noin kuus ja pual tuntii

No jos joku ihmettelee otsikkoa, niin suurinpiirtein tuonverran meni tämän korun tekemiseen. Voipi olla että tuosta ehkä puuttuu yks puolen tunnin jakso, kun en oo varma merkkasinko sen ylös vai en. Blogikamu *Marja-Leena* joskus kyseli kauanko menee aikaa tuollaisen korun tekemisessä. Tein korua pienissä pätkissä n. kahden päivän aikana ja n. 6,5 - 7 h siihen meni. Olen tällä mallilla useamman korun aiemminkin tehnyt ja nyt tuntui, että pääsin vähemmillä virheillä ja -purkamisilla. :)




Eli oliivinvihreitä(?) helmiäislasihelmiä, kirkkaita foliosisushelmiä ja valkoisia siemenhelmiä. Ruusu-salpalukko. Noissa valkoisissa siemenhelmissä on vähän samanlainen hehku/kiilto kuin tummissa hematiittihelmissä, mutta sitä tosi vaikea saada kuviin mukaan.

Muoks. Pistetääs tähän vielä linkki, mistä löytyy kaikkia kivoja helmimalleja ja -kuvia. Kantsii käydä tutustumassa *Beads Magiciin* Ja tässä vielä erikseen sivu, jossa on lähes samanlainen koru, nuo pyöreät helmet on vaan korvattu soikeilla helmillä, *klik*

8 kommenttia:

  1. Voi, kun on kaunis!
    On siinä silmät ja sormet hellinä varmaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Silmät varsinkin, kun näkökyky on heikko. Välillä pitää ottaa lasit pois päästä ja välillä laittaa takaisin, eestaas. Sormet kyllä toimii, kohtuullisesti ainakin. No, saattoi siinä jokunen helmi tippua lattiallekin ;)

      Poista
  2. Kaunis on koru. Aika pitkä aika, siis siinä mielessä, jos joskus myyntiin laitat, niin tuntipalkasta ei ihan huikea taida muodostua. No, mukava harrastus tuo on. Ei minunkaan kutomille matoille passaa oikein hintoja laskea:) Kaupasta saa huomattavasti halvemmalla ne räsymatot. Mutta kun tuollaisia ihania koruja askartelet, niin toivottavasti korun saaja osaa arvostaa sitä käsityötä. Ihana tuo vihreä, tai no, oikeastaan ihan koko koru. Tyylikäs, M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jos tuntipalkka olis vaikkapa 10€, niin kyllä siitä pitäis 60-70€ saada + tarveaineiden hinta. En ehkä ihan niin paljon kehtaa pyytää, mutta en ihan halvallakaan myy. Juu, kyllä siihen matonkutomiseenkin on varattava aikaa ja siinä kyllä maksaa tarveaineet enemmän. Jo loimissa on hintaa, ja jos ostaa kuteetkin, niin kalliiksi tulee. Itsellä olis niitä kuteita leikattavaksi, mutta se ei vieläkään inspiroi. Kaupan matot on hepposempia ja lieniskö teollisesti kudottujakin. Kyllä mä luulen, että ostaja arvostaa, jos kerran siihen hintaan ostaa, mitä pyytäisin siitä. Ehkäpä n. 40-45€:lla lähtis postiin :) Kiitos vielä kerran kehuista!

      Poista
  3. tosi kaunis on tämä korumalli :) mulla näkö sumenee niin, että varmaan se puoli tuntia kerrallaan olis maksimi tuommoisessa hommassa... vaikka kuinka olis silmätippapullo vieressä. mutta silti tekis mieli kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ei mulla näkökyky varsinaisesti sumene, paitsi jos oon kovin väsynyt. Mutta muuten se jotenkin rasittaa silmiä ja vähän koko kroppaakin, kun koko ajan oot samanlaisessa asennossa. Tunnin taisin jaksaa parhaimmillani kerrallaan, sitten oli pakko pitää tauko. Kokeile vaan, kyllä tätä voi tehdä pieniäkin pätkiä kerrallaan, kunhan ei hötkyile. En nyt just löytänyt ihan tuota mallia, mutta miltei samanlailla on tämä tehty: http://beadsmagic.com/?p=4488#more-4488 Tuolta Beads Magicin sivuilta löytyy paljon kaikkia kivoja ohjeita ja muutakin, kantsii käydä tutustumassa, ellet jo ole käynytkin.

      Poista
  4. Olin talvella myyjäisissä kaverin kanssa ja hän heitti että voisit sinäkin niitä huiveja tulla tänne myymään. Uuups... käytän laatulankoja ja aikaa menee tunteja. Sanoinkin kaverille että ei kukaan maksaisi niistä niin paljoa kuin mitä niistä pitäisi pyytää.

    Käsin tehty on käsin tehty - ja siihen on mennyt aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, sitä aikaa kuluu käsityöhön usein rutkasti, ja varsinkin isot neule- ja virkkaustyöt valmistuu hitaasti. Kyllä käsityöstä pitäisi kunnon hinta saada, että niitä viitsisi lähteä myyjäisiin myymään. Sitäpaitsi pöytävuokraankin yleensä menee jonkinverran rahaa. Mutta uskoisin, että on olemassa ihmisiä jotka arvostavat käsin tehtyä, heidät vaan pitäisi ensin löytää, ja se on mielestäni se vaikein osuus ;)

      Poista